Zdrowe odżywianie

Warsztaty edukacyjne w ramach Programu dla szkół przeprowadzone na zlecenie Krajowego Ośrodka wsparcia Rolnictwa.

Podczas warsztatów prowadzonych przez panią dietetyk Monikę Durlej uczniowie poznali zasady przygotowywania zdrowych przekąsek.
 
Wszyscy z zapałem  przystąpili do obierania i krojenia warzyw oraz owoców.  Okazało się, że nie jest to wcale takie trudne. Powstały smaczne kanapki z serkiem , drobniutko pokrojonym szczypiorkiem oraz rzodkiewką. Wszyscy ze smakiem degustowali marchewkowe chipsy oraz pili bananowy koktajl.   
 
Na zakończenie każda klasa otrzymała zestaw do uprawy nowalijek. Klasowe kąciki przyrodnicze zapełniły się donniczkami, w których rosną: bazylia, koper, poziomki, truskawki i sałata.
 
Uczniowie codziennie obserwują wzrost roślin i z niecierpliwością czekają na pierwsze plony.

GALERIA